EN EL DARRER ANY TANT LA SUPERFÍCIE COM EL NÚMERO D’EMPRESES DEL SECTOR ECOLÒGIC HAN CRESCUT UN 14%

Un 21% dels consumidors de productes ecològics tenen previst augmentar el consum en els pròxims sis mesos.

En un any de crisi, el sector ecològic creix en nombre de productors, d’hectàrees Rosa Cubel, el conseller Llena i Daniel Valls, durant la roda de premsa El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, i del president del Consell Català de la Producció Ecològica, Daniel Valls, han presentat els resultats del Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics 2009, realitzat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), a través de l’empresa TNS Demoscopia, amb l’objectiu de quantificar el coneixement i els hàbits de consum d’aliments ecològics dels consumidors catalans.

Durant la roda de premsa també s’han presentat les principals magnituds del sector ecològic a data de 31 de desembre de 2009, i s’han comentat les principals actuacions a desenvolupar enguany dins del Pla d’Acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques.

Com a fet remarcable, cal destacar que malgrat la crisi, les produccions ecològiques avancen, com ho mostra el fet que durant el 2009 s’han inscrit 240 nous operadors, dels quals 198 productors i 45 elaboradors. Això suposa un increment del 13,6% en el darrer any.

Amb aquestes incorporacions, a Catalunya s’ha arribat als 1.431 empreses certificades. D’altra banda, també ha augmentat un 13,9% la superfície inscrita, ja que s’ha passat de 62.331 hectàrees a 71.513 hectàrees.

Els cultius ecològics majoritaris són els típicament mediterranis: vinya, olivera i cereals. En el darrer any, el cultiu de vinya ecològica ha pujat un 38%, passant de 2.241 hectàrees a 3.619 hectàrees. Pel que fa al cultiu d’oliveres, la superfície ha augmentat un 15,4%, passant de 2.705 a 3.199 hectàrees. El nombre de productors (vegetals i ramaders) es situa a 1.063 (909 el 2008), mentre que la resta d’empreses certificades (transformadors, importadors i comercialitzadors) és de 641 (597 el 2008). Pel que fa a les explotacions ramaderes, el vaquí de carn és la majoritària, amb 239 explotacions. Segueixen l’oví de carn amb 58 explotacions i el cabrum de carn amb 40.

 Segons les darreres dades de 2008, la facturació de la producció certificada ecològica a Catalunya ha estat un 20% superior a l’any 2007, passant de 65,4 milions d’euros a 77,9 milions d’euros. Per la seva part, l’increment de la facturació del 2006 al 2007 va ser del 14%.

Anuncios

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: